English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

7 tips för uppdaterade skärmar vid terminsstarten

Publicerad 10.08.2023 av Favo
7 tips för uppdaterade skärmar vid terminsstarten

Uppstarten efter sommaren är ett perfekt tillfälle för att se över, uppdatera och förnya innehållet på dina infoskärmar, och att kontrollera att allt är som det ska. Här hjälper vi dig igång med en enkel guide med 7 steg, och längst ner hittar du ett spännande alternativ till dig som verkligen vill starta hösten med skärmar i ny skrud!

1️. Få översikt

Logga in och se över INNEHÅLLET, skärm för skärm (om du har flera). Radera eller arkivera allt som inte längre är relevant. Då får du snabbt en mycket bättre utgångspunkt!

2. Se över innehåll som hämtas automatiskt

Passa på att alla anslag som hämtar innehåll automatiskt (väder, nyheter, kalender, osv.) är som du vill ha dem. Sådana anslag är populära och fungerar som effektiva blickfång på skärmen. Fördelen är att de i stor grad uppdaterar sig själv. Ändå kan det vara smart att se över dem då och då, och terminsstarten är ett bra tillfälle!

3. Skapa nya anslag och lägg in tidsstyrning

Mycket info som ska ut? Det är bara att börja skapa de nya anslagen med det du vill förmedla. Och om du ännu inte har börjat använda tidsstyrning av anslag rekommenderar vi å det varmaste att du tittar på den möjligheten direkt!

Aktiv användning av tidsstyrning kommer att bidra till kontinuerligt uppdaterade skärmar - helt automatiskt! Du kan välja tidpunkt för avpublicering, men också för publicering. - Så nu kan du göra klart innehållet för en tid framöver, om du vill.

4. Är skärmen online?

Kika också på den fysiska skärmen på väggen. Är den online och visar innehåll som vanligt? Inte? I den här supportartikeln hittar du flera tips på vad du kan göra för att få skärmen online igen.

5. Kolla datum och tid

Har skärmen varit bortkopplad från strömmen under semestern, och släpar efter i datum och tid? Detta justerar du i inställningarna på själva skärmen.

6. Ge skärmen lite service

Uppdatera Player-appen, skärmens webbläsare och operativsystem, om det behövs. På våra supportsidor har vi artiklar för detta för de skärmarna vi rekommenderar. Gå till avsnittet om utrustning, klicka på kategorin som stämmer med din hårdvara, och hitta de aktuella artiklarna där.

7. Pricken över i

Och när du väl är ute och kikar på den fysiska skärmen: Torka gärna skärmen fri från damm och märken samtidigt. Pricken över i är en uppdaterad OCH ren skärm!

Betatesta något helt nytt!

Och du, är du intresserade av en rejäl förnyelse? Om du inte redan är med, uppmanar vi dig till att ta kontakt med oss om att vara betatestare för splitternya PinToMind 3! Detta är PinToMind i en HELT ny skrud, och med en rad nya, fina möjligheter!

Vi har många användare som redan är väl igång, och vi får massor av fin feedback! Du är varmt välkommen att ta kontakt om detta är något du också vill testa.

Bild av en bärbar dator med en skärmbild av det nya användargränssnittet i PinToMind 3.

PinToMind i ny skrud (skärmbild från PinToMind 3).

Lycka till med uppstarten

Och med det vill vi önska dig lycka till med höstens uppstart. Vi påminner också om att vi gärna svarar på dina frågor. Det är bara att ta kontakt med oss på support om det är något du undrar över!Arkiv för alla blogginlägg
« Vi önskar dig en härlig sommar!   ||   Vi hejar på volontärarbete! »