English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

PinToMind på Tranbjergskolen:

Delar historier från skoldagen

Publicerad 20.10.2022 av Favo

– Vi ser positivt kroppsspråk och spänning! berättar pedagog Tenna Jensen nöjt när hon ska beskriva hur barn och vuxna förhåller sig till skolans infoskärm. På Tranbjergskolen i Aarhus i Danmark 🇩🇰 har PinToMinds infoskärmar blivit ett redskap i arbetet för trivsel och gemenskap. 👇

En infoskärm med glada färger och trevliga anslag möter dig precis innanför skolans entré.

En infoskärm med glada färger och trevliga anslag möter dig precis innanför skolans entré.

Positiv stopp-effekt

De har placerat sin informationsskärm väl synlig, precis vid entrén.

– Man behöver inte leta upp skärmen, för det är det första man möts av, säger Tenna.

– Du kan helt enkelt inte undgå att se den, slår pedagogkollegan Charlotte Fachmann fast.

Placeringen, kombinerat med det faktum att det inte behövs någon organisering eller inloggning för att se innehållet på en infoskärm gör det hela väldigt tillgängligt, menar de. De båda upplever att anslagen på skärmen får både barn och vuxna att stanna till och prata med varandra. ✋

Skärmen skapar gemenskap

– Barnen vill till exempel gärna visa sina föräldrar bilder från utflykter, säger Tenna, och berättar om barnen som står där i gången och stolt visar sina föräldrar det de har upplevt:

– Det är här och nu. Barnen kan visa det, och de kan titta på det tillsammans. Det skapar en gemenskap, till skillnad från om föräldrarna ser det själv hemma, säger hon.

En grupp barn är på väg förbi infoskärmen på Tranbjergskolen och stannar till för att titta på bilderna från gårdagens utflykt.

En grupp barn är på väg förbi infoskärmen på Tranbjergskolen och stannar till för att titta på bilderna från gårdagens utflykt.

Glädjen över att visa och berätta

Skolan har valt att använda infoskärmen för att dela de goda berättelserna från skolvardagen. Med bilder och videoklipp ger de föräldrarna en inblick i vad som pågår under skoldagarna. De upplever också att det stimulerar barnen till att berätta mer om vad de har gjort.

– Flera av barnen har nämligen redan glömt dagens aktiviteter när de kommer hem, poängterar Tenna, och beskriver glädjen hos barnen när de blir hämtade och vill visa mamma eller pappa det som rullar på skärmen:

– Det är så fint när barnen ser sig själva och vill visa föräldrarna det. Då är det härligt att observera spänningen hos både barn och föräldrar. Istället för att säga “Ja, det var en rolig utflykt” kan de säga: “Se här, vad vi har gjort”. Det blir mer levande.

Inspirerade av innehållet på skärmen

På Tranbjergskolen upplever de också att det är inspirerande både för eleverna och personalen att se vad de andra på skolan har gjort, och att anslagen på skärmen ofta blir utgångspunkt för små samtal under skoldagen:

– Jag kan som pedagog till exempel hamna i samtal med ett barn om bilderna eller de roliga vitsarna som visas på skärmen, berättar Charlotte.

Förutom bilder och videoklipp från utflykter, aktiviteter och vardagslivet på skolan, brukar de lägga ut härliga barncitat, roliga vitsar och kluriga gåtor, skolans värderingar och mål, praktisk information, väderprognos, gratulationer, välkomsthälsningar till nya medarbetare och mycket mer.

Förutom bilder och videoklipp från skolvardagen publiceras också vitsar och gåtor, praktisk information, väderprognos och mer på infoskärmen i skolans ingångsparti.

Förutom bilder och videoklipp från skolvardagen publiceras också vitsar och gåtor, praktisk information, väderprognos och mer på infoskärmen i skolans ingångsparti.

Det började i skolan

Vi på PinToMind tycker att det är fantastiskt kul att höra att vår lösning används och upplevs på det här viset, i skolvardagen. Flera av oss har själv bakgrund från skolan, och det var faktiskt på en skola som själva idén om PinToMind uppstod för drygt 12 år sedan. Det var vår utgångspunkt, och det är vi stolta över. 💫😊

För alla slags branscher

Även om det började i skolvärlden, så är PinToMind utformad som en enkel och effektiv lösning för en bred målgrupp av olika branscher och organisationer. Därför gillar vi att ta del av historier från skolor, hotell, sjukhus, butiker, hantverksföretag, bibliotek och många fler, om hur de använder vår lösning. 🙌

Har du också erfarenheter av PinToMind som du vill dela med dig av? I så fall vill vi gärna höra av dig! 😊

Blev du inspirerad?

Att använda infoskärmen för att skapa trivsel och en god miljö är guld värt! 😍 Det inspirerar oss, och vi hoppas att det inspirerar dig också.

Och om du inte har testat vår lösning än fick du kanske lust att prova? 👉 Här kan du skapa ett konto med gratis provperiod. Det är helt utan förpliktelser och ger dig tillgång till att testa alla funktioner i 30 dagar.

Ta kontakt!

Du är för övrigt alltid välkommen att ta kontakt med oss direkt om du har några frågor. 😊 Vi är redo att svara och hjälpa till!Arkiv för alla blogginlägg
« Välkommen till teamet - Barbro! 🙌   ||   Första gången på mässa i Danmark! 💂‍♀️🇩🇰 »