English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

PinToMind på Reumatismsjukhuset i Haugesund:

Håller enkelt patienter och personal uppdaterade

Publicerad 06.04.2022 av Favo

I den ljusa och rymliga foajen brinner det i eldstaden, och överallt har små, genomtänkta steg tagits för att mjuka upp och skapa en behaglig och varm atmosfär. Samtidigt lyser det verkligen om god ordning på det toppmoderna Revmatismesykehuset i Haugesund. Se hur de använder PinToMind som informationskanal mot både patienter och personal, samtidigt som den används som ett verktyg för att bibehålla god ordning och reda! ✨👇

Foaje på sykehus

Det är trevlig stämning i den ljusa och rymliga foajén på Revmatismesykehuset. (Bilden är arrangerad, och personen på bilden är inte patient på sjukhuset.)


Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus AS är ett specialsjukhus för patienter med reumatiska sjukdomar, och för patienter med olika typer av hudsjukdomar. Sjukhuset är ett privat, ideellt sjukhus inom specialistsjukvården och ägs av Haugesund Sanitetsforening. Sjukhuset erbjuder öppenvård, men har även intagningar för rehabilitering, bedömning och operationer.

Informationsskärmarna ger svar på frågor

På Revmatismesykehuset i Haugesund, Norge, hittar du infoskärmar både i foajén, restaurangen och på några av avdelningarna.

Egil Moldskred, IT-ansvarig på sjukhuset har planer på fler skärmar, för det kommer hela tiden önskemål om tillgång till tjänsten från personal som ännu inte har en infoskärm på sin avdelning. De upplever bland annat att användningen av infoskärmar som informationskanal innebär att de lägger väsentligt mycket mindre tid på att svara på frågor.

– Nu är det inte så att vi inte vill svara på frågor, säger Egil milt och överbevisande. Men det är utan tvekan en fördel för både personalen och patienterna med lättillgänglig information.

– Det gäller särskilt de vanligaste frågorna, som många ställer när de kommer hit. Att dessa frågor enkelt besvaras med en blick på en infoskärm upplever vi som en bra sak för alla parter, tillägger tillförordnad kontorschef Åse Helene Tvedt och nämner till exempel frågor om parkering.

Egil Moldskred

Egil Moldskred, IT-ansvarig på sjukhuset.

Hand with Fingers Splayed

Nyfiken på hur PinToMind fungerar? Vi vill gärna visa dig vad vår lösning kan göra för dig!

Ta kontakt för demo


Enkelt att skilja informationen åt

Egil förklarar att de skiljer på informationen som visas på varje skärm. På avdelningen för rehabilitering, där patienterna vanligtvis är inlagda under en period av några veckor, finns det till exempel fin möjlighet att kunna lägga upp ett dagsprogram.

Väntzon med infoskärm

Infoskärmen visar information om aktiviteter i samband med rehabiliteringsvistelser på sjukhuset. (Bilden är arrangerad, och personen på bilden är inte patient på sjukhuset.)

– När patienter kommer till oss för en rehabiliteringsvistelse uppmanar vi dem alltid att följa med på infoskärmarna, säger han.

På så sätt får patienterna kontinuerligt del av information om några av de möjligheter vistelsen ger, med utflykter, kurser och träningsprogram.

– För att inte förglömma menyn i restaurangen på översta våningen, tillägger han med ett leende.

Det mest populära anslaget?

Ja, för här är det inte tal om en matsal eller ett café. Sjukhuset har har helt enkelt etablerat sin egen Restaurang Utsikten på 7:e våningen, med glasväggar och panoramautsikt över staden, Karmsundet och havet i väster. 🤩

Den besöks flitigt av patienter, gäster och personal, och dagens meny är ett viktigt och populärt inslag på husets alla informationsskärmar. – Kanske det allra mest populära? gissar Egil.

Meny-anslaget styrs från översta våning, av kökschef Gro Håland och några av hennes kollegor i restaurangen. – Det är inte alls svårt, säger hon, och berättar att om hon skulle glömma att publicera dagens meny, tar det inte lång tid innan den efterfrågas. 😃

Infoskärm i sjukhusets restaurang

Kökschef Gro Håland (närmast i bild), och hennes kollegor på Restaurang Utsikten använder infoskärmen för att visa dagens meny.

En enkel och otroligt stabil lösning

– Det är så enkelt att använda PinToMinds informationsskärmslösning, bekräftar Egil. Han berättar att det är många användare av lösningen på sjukhuset, och det är aldrig någon som undrar över något.

– Jag ger bara nya användare en kort introduktion, och sedan fungerar det, säger han nöjt.

Receptionist

Infoskärmarna på sjukhuset administreras enkelt från de anställdas datorer. (Bilden och innehållet på skärmarna är arrangerade.)

Han tillägger att han upplever PinToMind som ett riktigt stabilt system.

– Som IT-ansvarig på ett sjukhus arbetar jag med många olika programvara. PinToMind är otroligt stabilt! Det är aldrig något problem. Inga driftstopp. Det bara fungerar och fungerar!

- Det är så enkelt att använda PinToMind. Jag ger bara nya användare en kort introduktion, så är de igång. Som IT-ansvarig på ett sjukhus arbetar jag med många olika programvara. PinToMind är otroligt stabilt! Det är aldrig något problem. Inga driftstopp. Det bara fungerar och fungerar!
Egil Moldskred

Egil Moldskred,
Revmatismesykehuset


Bidrar till god ordning

Och så finns det en sak till som han gillar väldigt mycket med infoskärmen: Att slippa alla lappar. 😅

– Vi behöver inte längre fylla väggar och anslagstavlor med mer eller mindre förlegade pappersanslag, och våra patienter kan gå härifrån med färre informationsblad i händerna än tidigare, förklarar han.

Han berättar att de aktivt uppmuntrar till användning av infoskärmen istället för papper. Och resultatet? 👉 För oss som kommer på besök verkar det vara både god ordning och information som når fram! Inspirerande! 🤩

Sjukhusavdeling

Informationsskärmen ersätter papperslappar och bidrar till en snygg och ordningsam miljö.

Testa PinToMind

Blev du också inspirerad? Kanske upptäckte du ett nytt sätt att använda informationsskärmen på? Eller fick du kanske lust att testa PinToMind också i din organisation?

Du är alltid välkommen att testa vår lösning. Du kan själv starta ett konto med gratis provperiod helt utan förpliktelser, här, eller så kan du ta kontakt med oss direkt om du har några frågor! 😊

Lärorika och inspirerande kundhistorier

Vi på PinToMind vill säga tusen tack för att vi fick besöka Revmatismesykehuset. 🙏😊 Det betyder så mycket för oss att få inblick i hur våra kunder använder PinToMind. Det är sådant vi lär och blir motiverade av! ✨

Kanske har du också erfarenheter av PinToMind som du skulle vilja dela med dig av? Isåfall hör vi mer än gärna från dig! 😊


Hand with Fingers Splayed

Testa vår informationsskärmslösning helt utan förpliktelser under 30 dagar, och få tillgång till alla funktioner hos PinToMind.

TESTA PINTOMIND GRATIS
Arkiv för alla blogginlägg
« Justering av databehandlaravtalet   ||   We love you 3000! 😍 »