English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Samaritans-avdelningar använder PinToMind för att informera sina volontärer

Publicerad 17.03.2022 av Favo

Är du också engagerad i en frivilligorganisation? Frivilliga insatser världen över bidrar till en viktig skillnad på så många områden! Vi i PinToMind önskar att göra vårt för att stödja och heja på volontärarbete. 🙌 Därför ger vi vårt allra bästa pris till just de frivilliga organisationerna. Här nedanför får du lära känna en av organisationerna som använder vår tjänst, samtidigt som vi visar hur PinToMind har blivit ett mycket användbart verktyg i organisationens vardag. Lär känna den brittiska organisationen Samaritans! 👇

Samaritans-avdelningar använder PinToMind för att informera sina volontärer

Bjuder in till samtal

Den som besöker Samaritans webbsida möts omedelbart av denna öppna och generösa inbjudan till samtal:

"Vi väntar på ditt samtal. Oavsett vad du går genom är en Samaritan redo att möta det tillsammans med dig. Vi finns här 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året."https://www.samaritans.org/

Och varje dag svarar Samaritans på ungefär 10 000(!) telefonsamtal från människor som behöver någon att prata med. Motivationen är att förebygga självmord, och tanken är att sänka tröskeln för att dela det som är svårt, innan det växer sig för stort.

Behöver du någon att prata med?
I Sverige kan du ringa 90 101. Då får du prata med någon på Självmordslinjen, som drivs av föreningen Mind.

Lyssnande och stöttande volontärer

För att möta detta stora behov för samtal, har Samaritans organiserat sig med 20 000 frivilliga, fördelat på 200 filialer i hela Storbritannien. De flesta är så kallade lyssnande volontärer som arbetar i skift vid telefonen. Dessutom har organisationen en rad stöttande volontärer som bidrar med ledarskap, samt organisatoriska och praktiska uppgifter.

– De lyssnande volontärerna är först och främst tränade i att just lyssna. De ger inte råd, de talar bara genom det som sker. Nyckeln ligger i att visa förståelse och i att den som ringer får dela det svåra med någon, säger Steve Bartlett, ledare för Samaritans filial i Chelmsford. Han lägger till att god upplärning är en central del av arbetet, och att en lyssnande volontär i Samaritans först genomgår ett helt års träning.

Enkel åtkomst till instruktioner och allmän information

På Samaritans samtalsrum måste uppdaterad information snabbt och effektivt förmedlas till alla som sitter vid telefonerna, oavsett tid på dygnet. Och på den stora infoskärmen som hänger på samtalsrummet på Steves avdelning i Chelmsford, hittar volontärerna alltid grundläggande instruktioner. Steve utvecklar:

– “Vem ska du kontakta om…”, “Vad ska du göra om…” Det är mycket som kan ske under ett skift, så goda rutiner är en nyckel för att kunna hantera allt, säger han eftertänksamt.

Dessutom använder han skärmen för att dela generell information om det som sker i filialen, och aktuella nyheter från hela organisationen.

Jag säger alltid: Använd PinToMind! PinToMinds infoskärmar är något alla kan få till, och man är inte beroende av ledare med teknisk erfarenhet. För oss har PinToMind varit en uteslutande positiv erfarenhet!
Steve Bartlett

Steve Bartlett


PinToMind Go som extra resurs

I Steves Samaritans-filial har alla ledare också tillgång till infoskärmen via mobilappen PinToMind Go.

– Dessa ledare är personer som kan bli uppringda av de som är i tjänst och då kan ledaren själv kolla vad som står på skärmen om de blir kontaktade, oavsett var han eller hon befinner sig just då, utvecklar han.

På det viset blir Go en extra resurs som förser med uppdaterad information även om man inte befinner sig på plats på kontoret.


Hand with Fingers Splayed

Nyfiken på hur PinToMind fungerar? Vi vill gärna visa dig vad vår lösning kan göra för dig!

Ta kontakt för demo


Kortfattad information är bäst

Oavsett vad han delar på informationsskärmen, har Steve upplevt att det är väldigt viktigt med korta och koncisa texter för att informationen faktiskt ska läsas och uppfattas.

– Och varje anslag får inte stå för länge på skärmen, bara tillräckligt länge för att det ska kunna läsas, påpekar han.

Uppdaterar från var som helst

Innan de började använda PinToMind fanns det inte mindre än 9 anslagstavlor på samtalsrummet.

– Skiftet till digital anslagstavla var på många sätt ett led i att bli mer pappersfria, säger Steve. För honom har PinToMind verkligen gjort det dagliga arbetet enklare, särskilt eftersom han nu kan uppdatera all information själv, även om han inte är på kontoret.

– Anslagen till infoskärmen kan jag både skapa, publicera och uppdatera hemifrån, berättar han nöjt.

The Samaritans' infoskärm

Enkelt och kostnadseffektivt

När tillfälle ges rekommenderar Steve gärna PinToMind vidare. Han menar att det är en idealisk lösning för en organisation som deras, både när det gäller användarvänlighet och kostnad.

– Jag säger alltid: Använd PinToMind! PinToMinds infoskärmar är något alla kan få till, och man är inte beroende av ledare med teknisk erfarenhet, menar han, och avslutar:

– För oss har PinToMind varit en uteslutande positiv erfarenhet!

– Tack Samaritans!

Vi på PinToMind vill uttrycka vår tacksamhet för det trevliga samtalet vi fick med Steve och Samaritans. Det betyder mycket att kunder vill dela sina erfarenheter med PinToMind med oss. Sådana kundsamtal inspirerar och motiverar oss att fortsätta utvecklingen av vår tjänst till nytta för dig som användare.

Och så vill vi lägga till att detta samtalet inspirerade i sig självt, för det att få lära om Samaritans arbete berörde oss verkligen! Vi tar av hatten för detta viktiga arbete! 🙏💛

Inspirerad? Testa PinToMind gratis

Vi hoppas att du också blev inspirerad! Och om du fick lust att testa PinToMind i din organisation, så är du alltid välkommen att testa vår lösning. Du kan själv starta ett konto med en 30 dagars gratis provperiod här, eller så kan du ta kontakt med oss direkt om du har frågor eller vill ha råd. Här kan du dessutom ta en titt på vår prisplan för frivilliga organisationer om du är intresserad.

Kanske har även du erfarenhet med PinToMind som du skulle vilja dela med dig av? Isåfall får du gärna höra av dig till oss! 😊


Hand with Fingers Splayed

Testa vår informationsskärmslösning helt utan förpliktelser under 30 dagar, och få tillgång till alla funktioner hos PinToMind.

TESTA PINTOMIND GRATIS
Arkiv för alla blogginlägg
« 5 tips för att sprida glädje via infoskärmen   ||   Justering av databehandlaravtalet »