English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Övergång till endast HTTPS

Publicerad 19.10.2021 av Favo

VIKTIGT! Vi startar omläggningen till att enbart stödja https, inte http. Vi kommer att göra allt vi kan för att omläggningen ska gå så smärtfritt som möjligt, men det är viktigt att du är förberedd.👇

Övergång till endast HTTPS
Artikeln är redigerad måndagen den 25 oktober 2021, för att göra det tydligare att detta är en övergång vi kommer att låta ta tid, och att skärmar som inte har stöd för https kan fortsätta att användas.


Varför lägger vi om?

Https gör PinToMind till en tryggare, säkrare och bättre lösning under tiden framåt. Så här långt har det varit flexibelt att stödja både http och https, men nu har vi kommit till en punkt där vi inte kan lägga till rätta för http i den vidare utvecklingen av vår lösning.

Vad är HTTP och HTTPS?

Om du går till adressfältet i din webbläsare ser du att alla webbadresser startar med http eller https, som i https://pintomind.com.

Vilka konsekvenser får omläggningen för dig?

Vi har gjort noggranna förberedelser inför övergången, och för de allra flesta kommer detta att gå helt av sig själv. Vinsten på andra sidan omläggningen är att PinToMind kommer att vara en tryggare, säkrare och bättre lösning för alla i framtiden.

Det första och enklaste man kommer att märka är övergången till https vid administrationapp.pintomind.com. Alla moderna webbläsare har stöd för https, - detta kommer att vara en övergång som har få eller inga negativa konsekvenser för någon.

Anslagstyperna URL / Webbsida-anslag och Bild på nätet-anslag måste använda https-adresser - se förklaring nedan.

Gammal utrustning som inte stödjer https kommer fortfarande att fungera, men den kan inte användas till nya anslagstyper och ny funktionalitet som kommer. Vi kommer att försöka stödja denna utrustning så länge det är praktiskt möjligt, men man bör börja planera för att utrustningen behöver bytas ut.

Vi rekommenderar att du kontaktar er IT-ansvarige eller IT-avdelning för att få hjälp med att undersöka och förbereda utrustningen för https. Du behöver gå igenom utrustningen och titta på vad du kan behöva göra i samband med omläggningen.

Kontrollera webbsida-anslag och bild på nätet-anslag

Det är särskilt två typer av anslag som är utsatta vid övergången:

I fall där du i dessa två typer av anslag har lagt in adresser till webbsidor och bilder med en http-adress, kommer dessa inte att visas efter övergången till https.

Vi rekommenderar därför att du redan nu går in på ditt konto och kontrollerar eventuella webbadresser i dina anslag. Om någon av adresserna startar med http, ändrar du till https istället.

Om bilden eller webbsidan inte har stöd för https (det kan du ta reda på genom att testa adressen i en vanlig webbläsare), rekommenderar vi att du tar kontakt med leverantören av webbsidan som du hämtar innehåll ifrån, och frågar om de har stöd för https. Det är mycket ovanligt att tjänster inte erbjuder https idag och alla borde kunna erbjuda detta på begäran.

Dessutom vet vi att det kan bli ändringar i Facebook-anslaget. Facebook håller på att införa krav på https på all utrustning som visar innehåll från deras tjänster. Tills vidare kommer Facebook-inlägg att fortsätta fungera på alla skärmar, men det är troligt att skärmar som inte har https kommer att förlora dessa inlägg under vintern. Vi återkommer eventuellt om detta, men då mycket troligt med kort varsel.

Detta gör du med din utrustning

Samsung Smart Signage-skärmar som kör Tizen (SSSP) - som vi benämner som SSSP4, SSSP5 och SSSP6, kommer automatiskt att bli uppdaterade med en ny player-app som kör på https. Detta ordnar vi automatiskt genom att skärmarna laddar ner en ny version av playern du tidigare har installerat - och vips så är du över på https. Skärmarna kommer samtidigt att uppdateras till att använda den nya säkrare anslutningen istället för skärmkod.

Äldre Samsung Smart Signage-skärmar utan Tizen - så kallade SSSP1, SSSP2 och SSSP3, som vi rekommenderade fram till 2016, närmar sig sitt bäst-före-datum, och har problem med https och framtida uppgraderingar. Skärmarna kommer fortfarande att kunna användas som de används idag, men vi rekommenderar åtgärder för att ge dem nytt liv:

Vi rekommenderar att skärmar som använder Windows byter till att använda player-appen vi har skapat. Denna använder de nyaste Windows-uppdateringarna för att ge dig en så god visning som möjligt. Om du har installerat VisualBasic-scriptet vi tidigare haft, så behöver du byta ut detta mot player-appen.

Android, Chrome och Sony som kör med vår player har stöd för https, och är redan klargjorda för den övergång vi nu förbereder. Dessa lösningar använder redan vår nya och säkrare anslutning. För dessa blir det en liten övergång - eller - de är redan på https. Du kan läsa mer om de olika lösningarna här: Android, Chrome och Sony

För Philips Signage Solution-skärmar av typen D-Line, Q-Line och P-Line, rekommenderar vi att ändra från http till https i adressfältet under inställningar för webbläsare, som du hittar i startguiden. Erfarenheten med dessa skärmar är att några har stöd för https, andra inte. Om skärmen inte visar innehåll efter att du har ändrat från http till https rekommenderar vi Ugoos, som kopplas till bak på skärmen. Se mer info på https://pintomind.com/se/hardware/.

PinToMind GO

Go-apparna för både Android och iOS har stöd för https, och ska tackla övergången bra. Om du har delat en länk till Go på en webbsida, ett intranät eller liknande, behöver du kontrollera att denna är med https.

Fråga oss!

Byt till https nu, och ta kontakt för att få hjälp och rekommendationer till vad du bör göra! Detta ska vi klara av tillsammans! 💫Arkiv för alla blogginlägg
« PinToMind Player-app för Windows   ||   Trevlig förnyelse av supportsidorna - här får du en rundtur! »