English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

PinToMind på digitala anslagstavlor på bibliotek

Publicerad 23.09.2021 av Favo
PinToMind på digitala anslagstavlor på bibliotek

— Om du kan använda Word och Powerpoint, kan du också enkelt hantera PinToMind! Det är inte alls tekniskt komplicerat, och det är det som gör lösningen så genial, slår Martin McGovern, teknisk bibliotekskonsult, fast. Han har stått i spetsen för att biblioteken i hans region på Irland nu använder vår lösning till administration av infoskärmar för bibliotekens besökare. Läs mer om varför de valde just PinToMind, och få med dig bra tips för enkel och effektiv användning av digitala anslagstavlor!🎉

Vägen till digitala anslagstavlor

Martin McGovern

Martin McGovern

Det hela startade med en större, nationell IKT-satsning på Irland, där medel avsattes för inköp av teknisk utrustning. Den chansen till förnyelse grep biblioteken, och Martin såg direkt att det här var ett utmärkt tillfälle att få digitala anslagstavlor på plats. Han delade med sig av sin idé, och upptäckte att detta var något som också bibliotekens personal såg en potential i och blev mycket intresserade av.

Det viktigaste kravet på infoskärmslösningen

Därmed började sökandet efter en bra lösning för publicering av innehåll, och det var en sak som Martin var särskilt intresserad av: Han ville hitta en lösning som var så oteknisk att vem som helst av de många anställda på biblioteken skulle kunna skapa och publicera innehåll själva. Tidigare försök till något liknande hade misslyckats eftersom det var för krångligt att använda.

Varför just PinToMind?

— Jag tittade på en mängd olika lösningar för digitala anslagstavlor, säger Martin, och berättar att han kom över PinToMind lite av en slump. Han upptäckte nämligen att det var programvaran från PinToMind som användes på de digitala anslagstavlorna som han hade sett på sin golfklubb. Efter ett samtal med golfklubbens tekniske ansvarig, visste Martin snart att detta var lösningen som han var på jakt efter!

— PinToMind visade sig att vara den enklaste och minst tekniska lösningen av alla, säger han.

Tilltalande lösning

— Det tilltalade verkligen mig, att det här är något som alla kan få till, fortsätter Martin. Så han satte igång; höll kurser för de anställda och såg till att användningen av PinToMind implementerades på bilioteken. Det hela blev väldigt väl mottaget, både av besökarna, och inte minst av bibliotekspersonalen själv.

— De älskar lösningen för dess enkelhet, säger Martin entusiastiskt.

Så kan informationsskärmar användas på biblioteket

Idag använder de PinToMind till att administrera sina digitala anslagstavlor med en bra blandning av olika anslag, och Martin har riktigt bra tips på innehåll och användningsområden:

Skärmarna används mestadels inne i bibliotekets lokaler, men Martin berättar också om en kreativ och effektiv twist: Några av biblioteken har fönster mot gatan och har placerat en skärm där! Tanken är att detta hjälper till att göra fler medvetna om vad biblioteket erbjuder och ofta också sänker tröskeln för att faktiskt gå in på biblioteket. Det råder ingen tvekan om att de på så sätt når en utökad publik. Smart, eller hur?

Bra tips till dig som administrerar en digital anslagstavla

Tillsammans med bibliotekens personal har Martin fått lite erfarenhet av vad som fungerar bäst på de digitala anslagstavlorna och här delar han med sig av några användbara tips till oss:

Vill du också ha en lösning för digitala anslagstavlor?

Då berättar vi med glädje att du kan prova PinToMind helt gratis och utan förpliktelser i 30 dagar. Skapa ett provkonto hos oss och få tillgång till all funktionalitet på en gång! Låt dig inspireras av erfarenheterna, idéerna och tipsen ovan. Detta kan vara lösningen som gör att du också kan komma igång med enkel och effektiv informationsdelning!

Och du - tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar över! Vi är redo att hjälpa!😊Arkiv för alla blogginlägg
« Enklare, säkrare och bättre sätt att koppla till nya skärmar   ||   Hurra för vår nya kollega! »