English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Infoskärmar hos traditionsrikt och kvalitetsmedvetet träföretag

Publicerad 06.10.2020 av Favo
Infoskärmar hos traditionsrikt och kvalitetsmedvetet träföretag

På fönsterfabriken Gilje är det full aktivitet i produktionslokalerna, en vanlig fredag i augusti. Arbetet med fönster i alla faser av produktionen utförs på de många arbetsstationerna. Och mellan träramar och glas, målning och maskiner, kan de anställda med en snabb blick upp på en informationsskärm hålla sig uppdaterade med senaste nytt på arbetsplatsen.

PinToMind hos Gilje Tre

Användare av infoskärmar sedan 2011

Jon Harald Tune, Ekonomi och HR-chef på Gilje fönsterfabrik kan berätta att de var tidigt ute med att lägga om från information på papper till digital information.

– I ett stort företag som vårt, med så många anställda, är informationsbehovet stort, så det här var en viktig satsning för oss, säger han och hänvisar till att de redan 2011 skaffade sig 6-8 infoskärmar och började använda lösningen från PinToMind. Idag har de 10 skärmar, och de flesta är placerade i produktionslokalerna. Dessutom har de en skärm i receptionen, och det senaste tillskottet på skärmfronten är en stilig, stående skärm som ger deras besökare nödvändig information i det nyrenoverade entréområdet.

PinToMind hos Gilje Tre

Traditionsrikt familjeföretag

På Gilje trä går en solid, norsk hantverkstradition hand i hand med en framtidsinriktad och modern produktion. Vid starten 1948 provade de fem bröderna Gilje sig fram med allt från träskor till stolar. Men det stod snart klart vad de skulle satsa på, och sedan dess har norskproducerade kvalitetsfönster och -dörrar varit specialiteten och märkesvaran från Gilje. Idag har det familjeägda företaget i den lilla bygden Gilja runt 200 anställda som producerar 120 000 fönster om året.

PinToMind hos Gilje Tre

Bra informationsflöde skapar engagemang

Jon Harald berättar om engagerade anställda som brinner för hantverket, arbetet och företaget. En nyckel till detta är en öppen organisation med ett välfungerande informationsflöde, menar han. - Vi tror på att det bidrar till en känsla av ägande, och engagemang för arbetsplatsen.

På infoskärmarna lägger de ut intern information om allt från orderingång till hur företaget ligger till i förhållande till olika målsättningar. - Jag tänker att det är ett sätt att bygga och förstärka det positiva engagemang som vi ser här hos oss, säger han.

PinToMind hos Gilje Tre

HMS och smittskydd via infoskärm

Dessutom används informationsskärmarna i produktionslokalerna också till att informera om hälsa, miljö och säkerhet. - Det visar vi fasta anslag på hela tiden, berättar Jon Harald, och tillägger att även smittskyddsinformation den senaste tiden har varit ett självklart och viktigt tema i anslagen på skärmarna. Han medger att det har varit mycket spänning knutet till pandemin de senaste månaderna, men understryker att de har klarat sig bra. - Det är vi tacksamma för, och vi har haft ett stenhårt fokus på att vi alla ska hålla oss friska, säger han.

PinToMind hos Gilje Tre

En stabil och enkel lösning

Jon Harald är den som har haft huvudansvaret för att administrera innehållet på skärmarna hela tiden, och under så lång tid vid rodret har han gjort sig många erfarenheter.

– Först och främst måste jag säga att PinToMind upplevs som en väldigt stabil lösning, säger han. - Det är vår upplevelse genom alla dessa år. Vidare lägger han fram hur enkel lösningen är att använda, och berättar att de har haft minimalt behov för assistans och support.

PinToMind hos Gilje Tre

Lösningsorienterad med fokus på användarna

– Jag måste också säga att jag har värdesatt hur vi har blivit bemötta av gänget bakom PinToMind, när vi vid några tillfällen har tagit kontakt med våra idéer och behov. Det är utan tvekan en fördel jämfört med lösningar från jättebolagen, påpekar han, och berömmer PinToMind för att vara lösningsorienterade och hålla jämna steg med sina användare, vilket vi naturligtvis tycker är väldigt roligt att höra.

– En trevlig “remsa” på våra skärmar är ju också väderprognosen, kommenterar Jon Harald till slut. - Särskilt när det är sol, lägger han till med ett leende, och skulle vilja önska sig fler av soldagarna. Vi på PinToMind vill gärna göra allt för våra kunder, men just det önskemålet kan vi inte lova att vi kan göra något med 😉

Infoskärmar för alla målgrupper

En infoskärm kan anpassas till olika rum och platser och till alla slags målgrupper. Det finns så många möjligheter. Letar även du efter ett enkelt sätt att dela informationen som är viktig för er, era besökare, kunder, elever eller personal? Vi erbjuder alltid 30 dagars gratis provperiod, så att ni kan se om vår lösning passar just era informationsbehov.

Kom snabbt igång genom att starta ett PinToMind-konto här. Lycka till!Arkiv för alla blogginlägg
« Infoskärmar i färgstark butik   ||   Nio fördelar med PinToMind i kampen mot Corona »
2500 kunder | 25 länder