English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

Publicerad 19.05.2020 av Favo
PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

Miljö och hållbarhet har skapat mycket engagemang de senaste åren, och det att leverera till återvinning istället för att kasta, och att köpa använt istället för nytt, är mer på tapeten än någonsin! En stor aktör på den norska second hand-marknaden är NLM Gjenbruk. De har totalt 35 second hand-butiker från norr till söder i Norge. Alla butikerna drivs helt och hållet av volontärer - och nästan alla butiker har en informationsskärm!

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

– För oss är det viktigt att förmedla vad pengarna går till, och det är en av de saker vi använder tjänsten från PinToMind till, berättar Alise Kragset Nystøl på NLM Gjenbruks huvudkontor. Allt överskott från deras butiker går till Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Genom att handla hos NLM Gjenbruk stöttar man NLM:s biståndsarbete, där skola, hälsa och vatten är särskilda satsningar. NLM har utsända och projekt i närmare 15 länder i Afrika, Sydamerika och Asien.

- Vi använder infoskärmarna i våra butiker som en digital, levande affisch och är väldigt nöjda med det. Det ger oss möjlighet till att variera och förnya anslagen efter önskemål och behov.Alise Kragset Nystøyl, NLM Gjenbruk

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

– Vi använder infoskärmarna i våra butiker som en digital, levande affisch och är väldigt nöjda med det. Det ger oss möjlighet till att variera och förnya anslagen efter önskemål och behov, poängterar Alise. - Vi tycker speciellt mycket om videofunktionen, som vi bland annat använder till att visa korta videoklipp om NLM:s projekt, eller andra aktuella saker.

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

Det mesta av innehållet läggs ut centralt från NLM Gjenbruk, men butikerna lokalt kan också själva lägga in egna anslag. – Det är en av de flexibla och användarvänliga funktionerna som vi verkligen uppskattar med PinToMind, lägger hon till. Infoskärmarna används också till att förmedla nyheter och väder, till information om erbjudanden och aktiviteter i butikerna, och till anslag som kan rekrytera nya volontärer.

– Eftersom detta är ett stort frivilligt arbete, behövs det hela tiden nya medarbetare, säger Alise, och hänvisar till de 1800 volontärer som driver de 35 butikerna runt om i landet.

– De gör en helt formidabel insats tillsammans, berömmer hon.

Apparaten av volontärer sörjer för allt från varutransport till varumottagning, uppackning, utställning, städning, att hjälpa kunder, ta emot betalning, koka kaffe, grädda våfflor, eller rätt och slätt och ta emot besökare. För det här är inte bara ett miljö- och biståndsprojekt.

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbete

Det mesta av innehållet läggs ut centralt från NLM Gjenbruk, men butikerna lokalt kan också själva lägga in egna anslag. – Det är en av de flexibla och användarvänliga funktionerna som vi verkligen uppskattar med PinToMind.Alise Kragset Nystøyl, NLM Gjenbruk

– Vi vill också att våra butiker ska vara en positiv och trygg mötesplats i samhället, där man blir sedd och mött, säger Alise. I en NLM-butik hittar man därför alltid en caféhörna där det finns möjlighet för ett samtal, eller bara sätta sig ner och ta en paus.

PinToMind-teamet är glada för att vår informationsskärmslösning kan vara till hjälp i NLM:s viktiga arbete. PinToMind stöttar frivilligarbete, och vi erbjuder därför vår produkt till vårt bästa pris och med full funktionalitet till ideella och frivilliga organisationer med prisplanen som vi kallar för Frivillig.

*Intervjun gjordes innan Covid19-lock-down, och alla NLM:s second hand-butiker stängdes för en period kort därefter. Nu öppnas butikerna gradvis igen, men caféhörnorna hålls fortfarande stängda.

PinToMinds infoskärmar till hjälp i volontärarbeteArkiv för alla blogginlägg
« PinToMind hos Eidesvik havfiske   ||   7 goda skäl att använda infoskärmar »
2500 kunder | 25 länder