English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Bättre informationsflöde i skolvardagen med infoskärmar

Publicerad 02.03.2020 av Favo
Bättre informationsflöde i skolvardagen med infoskärmar

På Kristen videregående skole Haugalandet i Norge (KVH) har de använt PinToMind aktivt i många år. Det var de så nöjda med, att man när skolan flyttade in i splitternya lokaler satte upp flera nya, centralt placerade skärmar.*

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

Den som kommer till KVH möts av en informationsskärm redan i ingångspartiet. Den smälter väl in, eftersom skärmen är stilfullt anpassad till KVHs orangea profilfärg. Skärmen visar vägen till olika delar av skolan, och ger relevant information till både elever och besökare. Den pekar till exempel till andra våningen för den som ska till klassrum eller personalavdelningen. Där uppe möter en ny infoskärm oss i det öppna sällskapsutrymmet utanför klassrummen. Här är det stor aktivitet och trafik under rasterna, och skärmen står där och påminner ostört eleverna om både det ena och det andra.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

- Det mest populära anslaget är cafeterians veckomeny, berättar ett nöjt tjejgäng som sitter och äter dagens rätt; tomatsoppa med pasta.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

I skolans stiliga och moderna cafeteria hittar vi den största skärmen. Den är centralt placerad, och det är enkelt för eleverna att få med sig informationen från de växlande anslagen.

‐ Det mest populära anslaget är cafeterians veckomeny, berättar ett nöjt tjejgäng som sitter och äter dagens rätt; tomatsoppa med pasta. En av tjejerna lägger till att man kan följa med i veckans meny hemifrån, via mobilappen PinToMind Go, så att man vet vilka dagar man ska ta med egen lunch eller inte.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

Tjejgänget är överens om att informationsskärmarna på skolan är till god hjälp och menar att de får med sig det mesta av det som kommer upp på dem. Det bekräftar IKT- och administrationsansvarig vid KVH, Geirmund Monsen. Han berättar att eleverna är snabba med att påpeka om det skulle stå något fel på skärmarna. -Det tar jag som ett säkert tecken på att de får med sig informationen, skrattar han.

Han berättar att PinToMind är enkelt att använda, och pekar på hur bra det är att den enkelt kan anpassas på alla möjliga sätt, i allt från färgval till tidsstyrning av anslag.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

- Vår erfarenhet är att informationsskärmarna är med och synliggör den här viktiga tjänsten på skolan på ett positivt sätt, säger Geirmund. - På det hela taget bidrar lösningen från PinToMind till ett bättre informationsflöde i vår skolvardag, avslutar han.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

Utöver menyn i cafeterian används infoskärmarna till att visa många slags anslag. Påminnelser om utbildningsdagar eller olika arrangemang är några av de vanligaste, men även skolsköterskan använder skärmarna aktivt. Eleverna får besked via infoskärmen om när skolsköterskan är på skolan, och hon lägger också ut påminnelser och uppmaningar om att ta kontakt. - Vår erfarenhet är att informationsskärmarna är med och synliggör den här viktiga tjänsten på skolan på ett positivt sätt, säger Geirmund. - På det hela taget bidrar lösningen från PinToMind till ett bättre informationsflöde i vår skolvardag, avslutar han.

PinToMind hos Kristen videregående skole Haugalandet

*PinToMind heter Infoskjermen i Norge.Arkiv för alla blogginlägg
« Visa avgångstavla på infoskärmen   ||   Coronaviruset: - Vill hjälpa med det vi kan! »
2500 kunder | 25 länder