Du har en kampanjkod! Registrera ditt provkonto nu och spara 500 SEK!
English Svenska Norsk
Blogg pintomind.com

Ändringar i licens för Chrome OS

Publicerad 21.08.2019 av Favo

Information till kunder som använder sig av en Chromebit eller Chromebox, eller annan utrustning som använder Chrome OS för att visa informationsskärmen, och köper licens genom PinToMind.

Google har informerat om att Chrome Kiosk-licensen (med enkel app) utgår och ersätts av Chrome Enterprise-licens från och med 1 oktober 2019.

Vi kommer från samma datum erbjuda Chrome Enteprise-licens, något som dessvärre innebär en ökning i pris, från 250 SEK per år, till 500 SEK per år. Vi vidarefakturerar utan påslag på priset. Chrome Enterprise-licensen ger dig samma funktioner som Chrome Kiosk-licensen samt alla andra funktioner som bara är tillgängliga med full licens.

Vi kan inte annat än att beklaga denna ändringen från Google, och ser att det medför en extrakostnad för våra kunder som idag använder Chrome OS, en ändring vi gärna skulle varit utan.

Notera att alla som har aktiva licenser idag behåller dessa fram tills dess att de går ut och behöver förnyas.

Den här ändringen från Google kommer mindre än ett år efter att de införde krav på licens för användning av kiosk-läge i Chrome OS. Det är tyvärr inte möjligt att förutse vilka ändringar som Google planerar, och vi har inget annat val än att följa riktlinjerna för användning av utrustning som körs på deras programvara.

Har du frågor om detta, ta gärna kontakt med oss.Arkiv för alla blogginlägg