Du har en kampanjkod! Registrera ditt provkonto nu och spara 500 SEK!
English Svenska Norsk
Blogg pintomind.com

Ge skärmen nytt liv med Asus Chromebit

Publicerad 24.11.2016 av Favo
Ge skärmen nytt liv med Asus Chromebit

Har du en skärm, men saknar dator? Eller har du en skärm som använder Windows XP? Asus Chromebit är en liten PC som kan ge nytt liv till gamla skärmar. Vi har dessutom gjort vår egen player-app till Chromebit!

Nytt liv till gamla skärmar

Har du en gammal skärm eller TV som inte används? Du kan använda den som infoskärm! Eller har du en gammal infoskärm som behöver förnyelse? Chromebit är en prisvärd och enkel lösning för att blåsa nytt liv i gamla skärmar! Den är både ekonomisk och miljövänlig!

Chrome OS

Vi har tidigare pratat om andra typer av datorpinnar, men detta är den första med Chrome OS. Lite ovant i starten, men det här är en PC som är gjord för att visa webbsidor – något som passar oss alldeles utmärkt! Här finns varken fläktljud, Windowsuppdateringar eller mjukvarupaket – det ger en god känsla!

Chromebit upplevs kraftigare och mer anpassad för visning av infoskärmar än andra datorpinnar, men även den här kämpar med filmklipp eller om den belastas med många bilder. Ett annat minus är att den inte kan fjärrstyras med t.ex. TeamViewer – om du är beroende av detta kan Asus PC Stick QM1 vara ett alternativ.

PinToMind-app

För att få Chromebiten att starta automatiskt med infoskärmvisning i fullskärm har vi skapat en player-app för PinToMind för Chrome OS. Appen installeras som en kioskapp som startar automatiskt när Chromebiten startas, och du väljer vilken skärm som ska visas genom att skriva in skärmkoden när du installerar.

Du kan läsa mer om player-appen på Chrome Web Store, och du hittar mer information om hur du beställer och installerar Chromebit på våra hjälpsidor.

 

 

Byt ut Windows XP

Microsoft avvecklade kundsupporten för 2014, och från april 2016 avslutade Google också uppdateringar av Chrome på dessa.. Det är fortfarande möjligt att använda dem, men det kan finnas en säkerhetsrisk och du kommer att få upp varningar som kan störa infoskärmsvisningen.

Om du har en infoskärm med Windows XP är Chromebit en bra uppdatering! För tusenlappen och ett litet installationsjobb kan du fortsätta att använda den gamla skärmen!

Frågor? Ta gärna kontakt med oss på support@pintomind.com!Arkiv för alla blogginlägg