Du har en kampanjkod! Registrera ditt provkonto nu och spara 500 SEK!
English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Datorsticka med Windows från Asus

Publicerad 23.05.2016 av Favo
Texten på denna sida är inte uppdaterad.

Datorsticka med Windows från Asus

«Asus PC Stick QM1» är en utmanare till «Intel Compute Stick», som vi har testat tidigare. Skillnaderna är minimala, men vi upplever Asus som lite vassare.

Gammal TV förvandlas till modern infoskärm

Asus QM1 är lätt att placera bakom en gammal TV eller bildskärm - och voila, så har du en modern informationsskärm! Du behöver bara ansluta en HDMI-kabel, elektricitet och tangentbord/mus (köps separat). Asus QM1 har inbyggd WiFi och levereras med Windows 10 Home.

Det här är inte heller någon uppförsbackeslöpare

Om Intels Stick-PC skrev vi att den kämpar i uppförsbacke. Det gäller också Asus QM1, även om det uppfattas som att den andas och flämtar mindre än Intel Compute Stick i de tyngsta backarna.

2 GB internt minne är lite när man kör tungt innehåll på informationsskärmen, t.ex. video eller flera bilder och album. Men för regelbunden infoskärmsanvändning fungerar det bra; nyheter, enskilda foton, meddelanden, kalender osv. rullar och löper smidigt.

Billig

Priset är ungefär samma som Intel Compute Stick. Knappast någon långsiktig lösning, men intressant om du vill ha något billigt för att kunna komma igång eller förlänga livet på en skärm du redan har.

Om du inte redan har skärm, rekommenderar vi att du läser om Samsungs skärmar med inbyggd webbläsare, där man till skillnad från Asus QM1 bland annat kan ställa in maskinen till att stänga av och på automatiskt.Arkiv för alla blogginlägg