Du har en kampanjkod! Registrera ditt provkonto nu och spara 500 SEK!
English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Billig och enkel om du redan har en skärm

Publicerad 15.06.2015 av Favo
Billig och enkel om du redan har en skärm

Intel Compute Stick är en billig och enkel PC som kan hjälpa dig om du har en informationsskärm, men saknar en PC till den. Compute Stick kämpar i uppförsbacke, men vår erfarenhet är att den fungerar bra till informationsskärmar som inte har mycket tungt innehåll.

Kämpar i uppförsbacke

Intels reklam säger att "It's Not Like a Computer. It Is a Computer". Det påståendet för stå för Intel. Saker och ting tar tid när du ska installera och uppdatera, och fläkten arbetar hårt när vi spelar film på den. Få av oss kan tänka oss att arbeta mot en PC med så låg kapacitet.

Men den kan fungera bra till en informationsskärm. Efter att ha kört Windowsvarianten i några veckor på en informationsskärm med text, bilder, nyheter och kalender är vår erfarenhet att den fungerar riktigt bra. Det är fascinerande att de har klämt in hela Windows 8.1 i den här lilla saken.

Lätt att placera

Endast 10 cm lång, 4 cm bred och 12 mm tjock är den mycket lätt att placera. Den ser ut som ett stort USB-minne, men i änden finns en HDMI-utgång. Med HDMI-kabeln som följer med, som gör att du inte behöver sätta den direkt i skärmens HDMI-kontakt, är det lätt att placera den bakom en informationsskärm

Compute Stick har inbyggt wifi, och du kan koppla till tangentbord och mus (måste köpas separat) och andra enheter via USB eller bluetooth. Maskinen får ström från en adapter som kopplas till via micro-USB.

Billig

Compute Stick med Windows kostar idag från ca 1100:- exkl. moms. Om du väljer Compute Stick med Linux, som har mindre lagringsutrymme och minne, så kostar den från ca 800:- exkl. moms.

Compute Stick är knappast någon långsiktig lösning, men den är intressant om du vill ha något billigt för att komma igång, eller om du vill förlänga livstiden på en skärm du redan har.

Om du inte har en skärm sedan tidigare vill vi rekommendera att du läser om Samsungs skärmar med inbyggd webbläsare, där du till skillnad från Compute Stick bland annat kan lägga in att maskinen slår av och på automatiskt.Arkiv för alla blogginlägg