English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Morgonquiz på informationsskärmen

Publicerad 18.03.2015 av Favo
Morgonquiz på informationsskärmen

Jan Fredrik Dahl från Nesbru Gymnasieskola använder skolans informationsskärm på ett kreativt sätt. Han lägger in quizfrågor som visas innan skolstart, och eleverna svarar via sms. Quiz och priser ger en bra start på dagen.

Bilder med frågor och olika svarsalternativ

Eleverna på skolan möts på morgonen av en fråga på informationsskärmen. Jan Fredrik Dahl berättar att han som regel har en bild med en passande fråga till, samt flera svarsalternativ. Frågan kan vara: Vem är detta? Vilken hundras är detta? Vilken biltyp är detta?

Tidsstyrda anslag

Frågorna ligger i ett tidsstyrt anslag som visas fram till två minuter innan skolstart, och efter den tidpunkten är det för sent att skicka in sitt svar. På det sättet uppmuntras också eleverna till att komma i tid till skolan på morgonen. Senare kommer ett nytt (liknande) tidsstyrt anslag som visar svaret på frågan.

Varierande teman

- Det är viktigt att variera olika teman för frågorna, berättar Dahl, - tjejerna är oftast mest ivriga att svara, men så snart det är tal om bilar så blir killarna mer engagerade. Det är också viktigt att frågan inte är allt för svår.

Vinster kan t.ex. vara mat i cafeterian

Vinsterna behöver inte vara särskilt stora. Dahl berättar att han som regel använder mat och dryck i cafeterian som vinst, och han låter oss också veta att han försöker justera det lite, så att det inte är samma personer som vinner hela tiden.

Skapar liv i vardagen

Vi gillar att detta uppmuntrar till nyfikenhet och engagemang bland eleverna. Det hjälper till att sprida allmänbildning, och en tävling kan absolut vara med och skapa liv i vardagen. PinToMind hjälper också till att göra detta väldigt enkelt, genom att man kan lägga in tidsstyrda anslag långt i förväg.


Bild för illustration från Etterstad gymnasietArkiv för alla blogginlägg
« Informationsskärmar som uppdateras automatiskt   ||   Nu kan du visa skärmen vertikalt »