English Svenska Dansk Norsk
Blogg pintomind.com

Titta, där är vi!

Publicerad 12.09.2014 av Favo
Titta, där är vi!

Många barn tycker om att se bilder på sig själva, så varför inte visa upp dem på skolans skärmar? Det verkar ofta både uppmuntrande och enande att visa bilder från evenemang, utflykter eller helt enkelt från vardagen i skolan.

Barn älskar att se bilder på sig själva

- Barnen älskar att se bilder på sig själva på skärmarna, säger Jan Åge Pentha på Uranienborg skola i Oslo.

Populära anslag

Bild-anslag kan komma att bli de mest populära anslag på skärmarna. Det kan samlas en hel grupp med barn som står och väntar på att de andra anslagen skall ha sin gång, så att bilderna kommer tillbaka igen. Eftersom, -Titta! Det är jag där uppe!! Att hitta en bild av sig själv på skärmen, är ett sätt att uppleva att man är "sedd", i mer än absolut bokstavlig betydelse. :-)

Stora och små upplevelser

Det är roligt att visa upp foton från gemensamma upplevelser och utflykter, och på så sätt förlänga de positiva effekterna. Alla får njuta av de goda minnen dem har tillsammans. Men man behöver inte alltid vänta på de stora utflykterna, innan man tar tag i kameran. Vad sägs om att ta några bilder på en vanlig dag i skolan, i klassrummet och ute på skolgården?

Var inklusive

Försök undvika att samma barn visas på skärmarna om igen och om igen, medan andra aldrig finner sig där. Det kan vara en bra idé att några av bilderna innehåller större grupper med barn, exempelvis en kör eller ett bollspel eller något liknande.Arkiv för alla blogginlägg
« Uppmuntran i vardagen   ||   Påverka och motivera på offentliga skärmar! »