YouTube - visa dina videoklipp på infoskärmen

YouTube är världens största webbplats för uppladdning, visning och delning av videoklipp, och 85 % av alla svenska internetanvändare använder YouTube (februari 2017). Visa dina videoklipp på infoskärmar genom att klistra in adressen, till YouTube-videon som du vill visa, i ett nytt anslag.

Så här lägger du till ett YouTube-anslag

Vilka videor kan visas?

Behöver jag ladda upp min video till YouTube?

Ja, videor du vill visa måste vara uppladdade till YouTube. På YouTubes hjälpsidor hittar du hjälp till att ladda upp videor. Om du inte vill att videon ska vara sökbar för andra, kan du ändra videons sekretessinställningar till 'unlisted' när du laddar upp videon.

Kan jag visa på alla skärmar?

YouTube-anslag kräver mycket av de fysiska skärmarna de visas på. Det kan se bra ut när du förhandsvisar på egen pc, men inte på den fysiska skärmen som hänger ute. Du bör därför kontrollera vad för slags fysiska skärmar du använder, och testa om YouTube-anslag visas bra. Nederst i den här artikeln hittar du råd och erfarenheter för olika typer av hardware som vi har testat på.

Generella och viktiga råd för att visningen ska bli bra, är att webbläsare och programvara på skärmen är uppdaterade, och att skärmen är kopplad till ett bra nätverk. Det bästa är nätverk via kabel, men ett bra trådlöst nätverk fungerar också.

Längd och format på video, och antal videoanslag på skärmen har också påverkan på kvaliteten på visningen. Att visa video över lång tid skapar ofta utmaningar knutet till internminnet och systemprestanda. Vid visning av video rekommenderar vi daglig omstart av hardware.

Nerladdning och buffring

Visning av YouTube-anslag kräver att man hela tiden har bra nätverk. Om man har ett svagt eller inget nätverk kan videon bli stående och buffra och försöka att ladda in. Vi har lagt in en timeout så att om videon inte har startat inom 5 sekunder kommer skärmen automatiskt att gå vidare till nästa anslag.

Man kan uppleva lite buffring de första visningsrundorna, men det blir ofta bättre och bättre efterhand. Därför kan det vara bra att ha lite tålamod de första rundorna. Uppspelningen blir ofta ännu mer stabil efterhand.

Råd och erfarenheter för YouTube-anslag på olika typer av hardware

Asus Chromebit med PinToMind-app

Trots liten storlek och lågt pris är Chromebit bland de som vi har bäst erfarenhet med för visning av YouTube. Om man kör en skärm med YouTube-anslag under en längre tid så kommer enheten så småningom att krascha, men detta löses enkelt genom att göra en omstart av enheten. Se våra förslag på utrustning du kan använda för att läsa mer om Chromebit.

Samsung SMART Signage med Tizen

Samsung med SSSP5 (Tizen 3.0) fungerar bra för visning av video. SSSP4 (Tizen 2.4) fungerar också, men kräver mer av närverket och kan lägga längre tid på buffring. För SSSP5 har videor i våra tester fortsatt att spela även när nätverket försvunnit. Så är inte fallet på SSSP4. På några enheter är det nödvändigt att uppdatera firmware; kontakta oss om du har problem med visning, så ska vi vägleda dig i en uppdatering. Se våra förslag på utrustning du kan använda för att läsa mer om skärmarna från Samsung.

Samsung SMART Signage med inbyggd player (för Tizen)

Samsung med inbyggd player, för Tizen, stöttas inte för visning av YouTube-anslag. Detta gäller skärmar som har SSSP1, SSSP2 och SSSP3. Om du önskar att visa YouTube-anslag på den här typen av skärmar rekommenderar vi att koppla till en Asus Chromebit med PinToMind-app.

Philips med Android (Q-serien, D-serien och P-serien)

Tester vi har gjort visar att skärmarna fungerar bra när de ställs in för att använda den inbyggda webbläsaren. Vi gör inte samma fortlöpande tester, och har inte samma möjlighet till uppföljning av den här typen av skärmar, som vi har på Samsung SMART Signage med Tizen.

PC eller Mac med webbläsare

PC eller Mac med webbläsare fungerar väldigt bra i våra tester, men kräver en daglig omstart. Bäst erfarenhet har vi med att använda Google Chrome, och oavsett webbläsartyp bör denna vara uppdaterad. Kontrollera gärna också att webbläsaren på maskinerna som visar infoskärmar är inställda till att visa HTLM5-visning av YouTube.