Video

Lägga till videoanslag

Klistra in webbadressen till videon du vill visa i "Adress till video"-fältet, t.ex. http://www.youtube.com/watch?v=8yO4bk27sM0.

Om du vill visa dina videor ska du först ladda upp dem till YouTube och sedan klistra in webbadressen till YouTube-video i adressfältet. Videon bör vara offentlig, inte privat, för att kunna visas på infoskärmen.

När du laddar upp din video på YouTube är det möjligt att välja att videon inte ska vara sökbar, så att endast de som känner till den exakta adressen till videon kan se den.

Tips för bästa möjliga visning

Video är en anslagstyp som kräver mycket av nätverk och hårdvara.

Vi rekommenderar att du använder YouTubes HTML5-spelare på den fysiska informationsskärmen. För att göra detta, gå till http://www.youtube.com/html5 på informationsskärmen, och välj sedan att du vill använda HTML5-spelare.

Det är skillnad i hur stabila webbläsare är för att visa video. Enligt våra erfarenheter fungerar Google Chrome bäst, och det kan vara avgörande för en bra visning av videoanslag.

Samsungsskärmar med SSSP4 och SSSP5 har vi också bra erfarenhet av att visa video på. Detsamma gäller Digital Signage-lösningar från Philips (DL-serien, PL-serien och QL-serien). Både dessa och Samsungskärmarna kan möjligtvis behöva en uppdatering av Firmware för att få det att fungera bra.

Chrome OS fungerar också mycket bra, men kräver en daglig omstart.

Videoanslag kräver bra nätverk. Du får bäst resultat om du använder trådbundet nätverk.

Beta

Video-anslag är en betafunktion som inte är fullt utvecklad. Vi rekommenderar att du använder YouTubes HTML5-spelare, och väntar på att den ska vara standardspelare innan vi tar bort Beta-stämplet från video-anslag.