Text och bild

Text & bild

Ta en bild, skriv några ord, - och lägg det på din informationsskärm! Så enkelt är det. Men du kan också välja att använda funktioner i text och bild som är lite mer avancerade och dolda.

Text

Vänster, höger, eller centrerad

Du väljer textjustering överst i anslaget. Om en bild är placerad över texten och inte har full bredd kommer bilden att följa samma justering som texten.

Textstorlek

Justera enkelt textstorleken genom att dra mellan ”A-” och ”A+” i menyn. När du justerar textstorleken justeras automatiskt både överskrift och meddelandetext, så att dessa står i förhållande till varandra.

Markerad text, kursiv och tabell

I verktygsfältet längst upp i anslaget finns det olika redigeringsalternativ såsom markerad text. Du kan också bädda in en tabell eller göra en lista.

Emojis :sunglasses:

De vanligaste emojis finns under smileikonen högst upp på anslaget. Vill du ha fler möjligheter hittar du en översikt över emojis och koderna för dessa på den här sidan.

Bild

Placering och utsnitt

Om du har bild kan du välja om denna ska placeras till vänster om texten, eller om den ska placeras över texten. I båda fallen kommer överskriften att visas över bilden och texten.

I bildramen hittar du handtag för att justera utsnitt och storlek på bilden. Det finns också en ikon för att justera bilden till kvadrat eller till fullstorlek.

Valfri vit ram

Du kan använda transparanta bilder (PNG). Standard är att vi lägger en vit bakgrund och ram bakom bilden. Detta hittar du möjligheter att justera när du för muspekaren över bildytan.

Drag-and-drop från startsidan

Om du använder webbläsaren Chrome: När du befinner dig på startsidan, där du ser listan över anslag, kan du börja på ett nytt anslag bara genom att dra bilden du vill publicera in i webbläsaren. Då öppnas ett nytt anslag och du kan släppa bilden i bildramen.

Klistra in från urklipp

Bilder som ligger i urklipp kan klistras in genom att välja ”klistra in” (eller snabbast ctrl + v). Detta kan användas på bilder som du kopierar från en webbsida eller din egen dator – och du kan också använda det för att visa ett urklipp från ett kalkylark.

Frågor eller kommentarer? Kontakta oss på support@pintomind.com!