Kalender

Håll folk uppdaterade om vad som händer! Bokning av konferensrum. Information till studenter om aktiviteter. Denna veckas middagsmeny. Reservation av konstgräsplan. Möjligheterna är många, och det bästa är att anslagen uppdateras automatiskt.

Hämtar automatiskt via Google, Outlook, iCloud och många fler

Infoskärmarna hämtar automatiskt ”det som sker”. Det enda som krävs är att kalendern är tillgänglig som ”prenumerationskalender” i .ics-format, något som är tillgängligt hos Google, Outlook, iCloud och många fler. Händelser som redan har skett försvinner automatiskt från skärmarna, och nya hämtas in fortlöpande.

Den kalender som du vill visa på infoskärmarna måste finnas tillgänglig på internet, med antingen öppen eller dold adress (URL). Kalendern får inte skyddas av användarnamn och lösenord.

Nederst på den här sidan finner du tips om hur du finner .ics-adressen hos Google, Outlook (Office 365) och iCloud. Adressen till kalendern limmar du in i fältet ”Adress för kalender” när du skapar anslaget.

Visa flera kalendrar i samma anslag

Har du en kalender för varje konferensrum? Du kan kombinera flera kalendrar i samma kalenderanslag, och på det sättet skapa en snygg översikt över allt som sker.

Om du önskar att visa flera kalendrar i samma anslag väljer du ”Kombinera kalendrar” och klistrar in flera kalenderadresser. Du kan också ge varje kalender en egen färg och etikett, så att det är enkelt att se vilken kalender en händelse kommer ifrån.

Mötesöversikt, meny och gratulationer

Kalenderanslag kan vara många saker; du kan välja olika kalendervisningar, och dessutom kan du skräddarsy dem till ditt användningsområde. Här nedan finner du några tips om vad du kan använda kalenderanslag till.

Flera visningsalternativ

Normalt sett är de olika visningsalternativen dolda, men du hittar dem enkelt genom att klicka på ”Flera visningsalternativ” när du skapar eller redigerar ett kalenderanslag.

Så hittar du .ics-adressen

Här kommer vägledning för några vanliga kalendersystem. Layouten kan vara olika i olika installationer; kontakta ansvarig för ert system om du inte hittar valen som är beskrivet nedan.

Google

• Öppna ditt Google-konto i en webbläsare och gå till kalendern.
  • Håll muspekare över listan över"Mina kalendrar", och klicka på menyikonen på höger sida av kalendernamnet på kalendern som du vill dela
  • Gå till "Kalenderinställningar och delning"
  • Kopiera adressen som finns i fältet "Hemlig adress i iCal-format" Klistra in den här adressen i adressfältet när du skapar ett nytt kalenderanslag.

Outlook (Office 365)

• Öppna ditt Office365-konto i en webbläsare och gå till kalendern.
  • Högerklicka på kalendern som du vill dela och välj ”Delningsbehörigheter”.
  • I fältet ”Skicka en delningsinbjudan med e-post” fyller du i en extern e-postadress till dig själv, till exempel Gmail eller iCloud. Välj att du ska kunna se alla detaljer, och klicka "Dela"
  • När du tar emot mailet med delningsinbjudan står det nederst, "Har du problem med att visa kalendern? Testa att lägga till en internet-kalender, och använd den här webbadressen" Kopiera adressen som är länkad till i den texten. Klistra in den här adressen i adressfältet när du skapar ett nytt kalenderanslag.

iCloud

• Öppna ditt iCloud-konto i en webbläsare och gå till kalendern.
  • Klicka på delningsikonen till höger om namnet på kalendern som du vill visa.
  • Kryssa i ”Offentlig kalender” om det inte redan är ikryssat.
  • Kopiera adressen genom att klicka på "Kopiera länk" Klistra in den här adressen i adressfältet när du skapar ett nytt kalenderanslag