Bruk av Chromebox og Chromebit

Användning av Chromebox och Chromebit

Chromeenheterna som ger nytt liv till gamla skärmar

Har du en gammal skärm eller tv som inte används? Du kan använda den som informationsskärm! Eller har du en gammal informationsskärm som behöver en uppdatering? Chromebox och Chromebit är två prisvärda och enkla lösningar som kan blåsa nytt liv i gamla skärmar! Det är både ekonomiskt och miljövänligt!

Välj mellan Chromebox och Chromebit

Är det främst nyheter, text och information du vill visa, eller vill du visa mycket bilder och YouTube-videor? Chromebit är liten och prisvärd, men har något lägre kapacitet än Chromebox - annars är användningsområdet i stort sett likt. Om du planerar att visa YouTube-anslag på skärmen rekommenderar vi Chromebox för bästa möjliga stabilitet.

Automatisk start och daglig omstart med PinToMind Player

Installation av PinToMind Player gör att chromeenheter automatiskt startar visning av informationsskärmen i fullskärm när de slås på, och att de automatiskt har daglig omstart.

Alternativet är att manuellt logga in och öppna webbläsaren varje gång chromeenheten startas.

För att kunna använda PinToMind Player med automatisk start och daglig omstart måste chromeenheter ha en licens från Google och vara del av ett så kallat Chrome device management.

Vi har satt upp ett system för inköp av licenser från Google, så att du slipper detta. Vi hanterar inköp av licenserna och skickar faktura på samma sätt som för abonnemanget. Priset per enhet är 250 SEK ex. moms per år. Abonnemanget är löpande och måste sägas upp om man önskar att avsluta. Inbetalade belopp återbetalas inte om licensen avslutas.

Du kan också administrera chromeenheter och licenser själv - se längre ner på den här sidan.

Installera Chromebox eller Chromebit

Den här vägledningen är för dig som använder Chromebox eller Chromebit och vill ha automatisk start och daglig omstart av enheten, samt vill använda vårt system för licenser från Google. Följ punkterna här nedan, så är du igång på några minuter! :smiley:

Du behöver logga in och beställa licens för att få den information som behövs i följande punkter. Beställning är endast möjlig för betalande kunder, och inte för provkonton.

Thats it! PinToMind Player är nu installerad, och skärmen är redo att användas. Testa gärna att slå av och på, för att kontrollera att den automatiskt startar som den ska.

Om du senare önskar att avsluta, trycker du "Avsluta licens" i listan över licenser som är köpta. Vi kommer då att avsluta licensen och anmäla den ut ur vårt Chrome device management. Enheten kommer efter omstart att stoppa visningen av informationsskärmen, och du kan rensa data från chromeenheteten för att kunna använda den till andra ändamål. Inbetalade belopp återbetalas inte om licensen avslutas.

Genvägar i PinToMind Player

När visningen har startat kan du använda följande genvägar:

Om du vill: Använd eget Chrome device management

Chrome device management är ett webbaserat verktyg hos Google för att administrera och övervaka chromeenheter. På Googles webbsidor hittar du vägledning och mer information om Chrome device management.

Om du redan har, eller vill upprätta ett eget Chrome device management för att använda på informationsskärmar, är det fullt möjligt. I så fall kan du själv inrätta regler för chromeenheterna, och installera
PinToMind Player via administrationssidorna. Priser och mer information om köp av licenser får du hos en av Googles återförsäljare av licenser.