Installation på chromeenheter - utan licens

Fel vid installation utan licens

Efter uppgradering till Chrome 70 finns ett fel hos Google som gör att det inte är möjligt att installera utan licens. Efter installationen är fullförd går enheten till inloggningssidan istället för att starta PinToMind Player.

Felet är anmält till Google och vi väntar på svar. Vi beklagar eventuella problem detta medför!
Ta kontakt med oss om du vill att vi ska meddela dig när vi har mer information i det här ärendet.

Uppdaterat fredag, 2 november 2018

Installation på chromeenheter - utan licens

Den här instruktionen är för dig som använder äldre chromeenheter som inte kräver licens.

Om du har en nyare chromeenhet behöver du ha licens, och då ska du följa den här instruktionen. Du kommer inte att kunna gå vidare på punkten nedanför genom att trycka CTRL + ALT + K om du försöker att installera utan licens på en chromeenhet som Google kräver licens för.

Använder du en äldre chromeenhet, följ punkterna här nedan, så är du igång på några minuter! :smiley:

Grundläggande inställningar och inloggning

När du startar chromeenheten leds du in i en vägvisare. Följ punkterna nedan steg för steg, så är du snart igång.

Om chromeenheten har använts förut behöver den återställas till fabriksinställningar innan du går vidare. Se instruktion för att återställa längre ner på den här sidan.

Installera PinToMind player-app

Tips! Öppna p2m.tv/chrome på Chromebiten, så kan du läsa resten av denna sida där, och enkelt kopiera och klistra in app-ID:t nedan.

Registrera skärmkod

Skärmkoden är 5-6 bokstäver och siffror i slutet av skärmadressen. Du hittar detta i listan över dina skärmar.

Exempel: URLhttps://app.pintomind.com/ABC123

Det är enbart koden som du ska lägga in i fältet skärmkod, alltså "ABC123" i exemplet.

**Ta-daa! Chromeenheten är färdiginstallerad, och klar att börja användas! :tada: :smiley:

Tips för ändringar och underhåll

Genvägar i PinToMind Player

När visningen har startat kan du använda följande genvägar:

Gå till Chrome OS

När enheten är installerad med PinToMind player-appen går den automatiskt till visning av PinToMind, och är låst i ett så kallat kiosk mode. För att komma ut ur player-appen och gå till Chrome OS gör du såhär:

Byt trådlöst nätverk

Stående skärm

Avinstallera player-appen för PinToMind

Byt vilken skärm som visas

Nollställ Chromebit till fabrikinställningar

Följ punkterne nedan om du vill nollställa chromeenheten för at starta om eller använda den till något annat.