Installation på chromeenheter - med licens

Den här vägledningen är för dig som använder nyare chromeenheter och vill ha automatisk start och daglig omstart av enheten, samt vill använda vårt system för licenser från Google.

Vi har satt upp ett system för inköp av licenser från Google, så att du slipper detta. Vi hanterar inköp av licenserna och skickar faktura på samma sätt som för abonnemanget. Priset per enhet är 250 SEK ex. moms per år. Använder du en nyare chromeenhet, följ punkterna här nedan, så är du igång på några minuter! :smiley:

Du behöver logga in och beställa licens för att få den information som behövs i följande punkter. Beställning är endast möjlig för betalande kunder, och inte för provkonton.

Thats it! PinToMind Player är nu installerad, och skärmen är redo att användas. Testa gärna att slå av och på, för att kontrollera att den automatiskt startar som den ska.

Om du senare önskar att avsluta, trycker du "Avsluta licens" i listan över licenser som är köpta. Vi kommer då att avsluta licensen och anmäla den ut ur vårt Chrome device management. Enheten kommer efter omstart att stoppa visningen av informationsskärmen, och du kan rensa data från chromeenheteten för att kunna använda den till andra ändamål. Inbetalade belopp återbetalas inte om licensen avslutas.

Genvägar i PinToMind Player

När visningen har startat kan du använda följande genvägar:

Om du vill: Använd eget Chrome device management

Chrome device management är ett webbaserat verktyg hos Google för att administrera och övervaka chromeenheter. På Googles webbsidor hittar du vägledning och mer information om Chrome device management.

Om du redan har, eller vill upprätta ett eget Chrome device management för att använda på informationsskärmar, är det fullt möjligt. I så fall kan du själv inrätta regler för chromeenheterna, och installera
PinToMind Player via administrationssidorna. Priser och mer information om köp av licenser får du hos en av Googles återförsäljare av licenser.