Bruk av Chromebox og Chromebit

Användning av Chromebox och Chromebit

Chromeenheterna som ger nytt liv till gamla skärmar

Har du en gammal skärm eller tv som inte används eller behöver en uppdatering? Du kan använda den som informationsskärm! Chromebox och Chromebit är två prisvärda och enkla lösningar som kan blåsa nytt liv i gamla skärmar! Det är både ekonomiskt och miljövänligt!

Installation

Fel vid installation utan licens

Efter uppgradering till Chrome 70 finns ett fel hos Google som gör att det inte är möjligt att installera utan licens. Efter installationen är fullförd går enheten till inloggningssidan istället för att starta PinToMind Player.

Felet är anmält till Google och vi väntar på svar. Vi beklagar eventuella problem detta medför!
Ta kontakt med oss om du vill att vi ska meddela dig när vi har mer information i det här ärendet.

Uppdaterat fredag, 2 november 2018

Välj mellan Chromebox och Chromebit

Är det främst nyheter, text och information du vill visa, eller vill du visa mycket bilder och YouTube-videor? Chromebit är liten och prisvärd, men har något lägre kapacitet än Chromebox - annars är användningsområdet i stort sett likt. Om du planerar att visa YouTube-anslag på skärmen rekommenderar vi Chromebox för bästa möjliga stabilitet.

Installation av PinToMind Player gör att chromeenheter automatiskt startar visning av informationsskärmen i fullskärm när de slås på, och att de automatiskt har daglig omstart.

Licens på nyare enheter

Google kräver licens på "Chromebook, Chromebase och Chromebox från 2017 eller senare" för att kunna använda enheten i kioskläge, som vi rekommenderar. Detta gäller bl.a. Asus Chromebox 3. Kravet kan gälla andra, nyare enheter också, och kan komma att utvidgas till att gälla fler enheter.

Vi har skapat ett system för inköp av licenser från Google, så att du slipper detta. Vi hanterar inköp av licenserna och skickar faktura på samma sätt som för abonnemanget. Priset per enhet är 250 SEK ex. moms. per år. Abonnemanget är fortlöpande och behöver sägas upp om du önskar att avsluta. Inbetalade belopp återbetalas inte om licensen avslutas.

Köpa och montera

Beställ Chromebox och Chromebit hos din hårdvaruleverantör.

Om du inte har mus och tangentbord som kan kopplas till chromeenheten rekommenderar vi att du köper detta samtidigt.

Packa upp, koppla till mus, tangentbord, skärm och ström, och fäst baktill på skärmen – så är du redo att använda den för visning av PinToMind-skärmen!