Tidssoner

Tidszoner

Har du skärmar eller användare i flera tidszoner? PinToMind kan användas i hela världen, och du kan välja tidzoner för både skärmar och användare.

Automatiskt där du är

När du skapar ett konto sätter vi automatiskt tidszonen för kontot. Skärmar och användare ärver den tidszonen. Om allt finns i samma tidszon behöver du inte göra inställningar för detta.

Välj tidszon för skärm

Om du har en skärm som befinner sig utanför ”hemmatidszonen” kan du ändra tidszon för skärmen. Skärmens tidszon väljer du under menyvalet ”Skärmar” > ”Inställningar” för aktuell skärm. När du har gjort detta kommer skärmen att visa klockslag (och datum) för den tidszon du har valt.

Tidsstyrning tvärs över tidszoner

Tidsstyrning är möjligt tvärs över tidszoner. Möjlighet för att välja tidszon på tidsstyrning visas enbart om det finns skärmar eller användare i olika tidszoner på kontot.

Anslag kommer att visas samtidigt i det tidsrummet som du har valt att det ska visas; om du t.ex. väljer att ett anslag ska visas från klockan 12.00 i Stockholms tidszon (UTC+1) kommer anslaget att visas från klockan 11.00 i Londons tidszon (UTC+0).

Tidszon för användare

Genom att välja tidszon för användare under menyvalet ”Användare” eller ”Jag” kommer administrationssidorna att visas med lokal tid för användaren. Vid skapande av tidsstyrning kommer denna att föreslås till användarens tidszon.

Tidspunkt för timer

Tiden i anslag med timer som räknar upp från eller ner till en viss tidspunkt visas i användarens tidszon. Om användare i olika tidszoner administrerar samma anslag kommer tiden att visas olika för dem, eftersom varje användare ser tiden enligt sin egen tidszon.